scandinavian

homestyling

Inredningsdesign

varma & eleganta skandinavisk inredning

Homestyling eller homestaging handlar om att inför försäljningen lyfta fram din bostads bästa egenskaper, skapa rätt atmosfär och framhäva bostadens ytor för att få så många spekulanter som möjligt att bli intresserade av bostaden och på så sätt nå ett högre slutpris. I vissa fall kan det finnas behov av att komplettera bostaden med mindre, stämningshöjande detaljer och visst möblemang och i andra fall krävs en komplett möblering.

 

Våra homestaging tjänster

Vi erbjuder en konstnadsfri konsultation inför försäljningen av din bostad. Därefter återkommer vi med en offert och med en efterkommande personlig anpassad plan för projektets genomförande.

Priserna beräknas på hur mycket som ska åtgärdas, antal rum och kvm, enligt offert. Även balkonger och uteplatser läggs in i beräkningarna.

Kontakta oss gärna om du har frågor gällande våra priser.

 

Liten Homestaging

En homestaging där vi först coachar dig i vad du ska ta bort, sedan möblerar om befintligt möblemang och kommer sedan in med textilier, gardiner, mattor, dekoration, belysning, konst, dekorationer, växter och blommor och ger din bostad en fin, fräsch ny look.

 

Mellan Homestaging

Vi ger dig handfasta råd om vad i ert möblemang ni kan plocka bort inför visningen. Vi möblerar ev. om och kompletterar kvarstående inredning med en del möbler, textilier, gardiner, mattor, dekoration, belysning, konst, dekorationer, växter och blommor.

 

Stor Homestaging

Vi möblerar upp tomma eller tömda bostäder och skapar en anpassad visningsinredning med möbler textilier, gardiner, mattor, dekoration, belysning, konst, dekorationer, växter och blommor.

 

Konsultation

För 2,000-3,500:- plus moms får du en skriftlig homestaging konsultation. Vi går igenom hela bostaden rum för rum. Du får råd och tips på vad du bör ta bort/rensa och på vad du kan lägga till för att bostaden att se så attraktiv ut som möjligt inför försäljningen.

 

 

Dra av kostnaden för din homestyling

När du räknar fram vinst/förlust i samband med försäljningen av din bostad får du dra av utgifter för försäljningen. Avdragsrätten för homestyling är beroende av vilka tjänster du köpt.

Normalt är utgifter för att möblera och inreda en privatbostad en privat levnadskostnad. Avser utgiften tillfälliga åtgärder och förändringar av bostaden inför en visning får det dock vanligtvis anses vara en utgift för försäljningen. Förutsättningen är att utgiften inte har något direkt samband med ditt vanliga boende.

De utgifter du normalt kan få avdrag för är:

- Konsultation och fotografering.
- Ommöblering.
- Lån eller hyra av möbler, mattor, konst, gardiner etc. under visningen.
- Tillfällig magasinering av möbler och annat bohag under visningen.